Аджика з кабачками та солодким перцем: рецепт смачної вітамінної заготовки на зиму

Автор: Лобанова Єлизавета

Аджику з помідорами і перцем готують багато господинь, а ось кабачки в цю зимову заготовку почали додавати зовсім недавно. Представляємо до вашої уваги простий спосіб приготування смачної і вітамінної закуски з кабачками на зиму, на приготування якої у вас не піде багато часу. Взимку таку кабачкову ікру можна подавати з будь-яким гарніром, або просто на бутерброди.

Аджика з кабачками та солодким перцем: рецепт смачної вітамінної заготовки на зиму - today.ua

Аджика з кабачками і солодким перцем

Інгредієнти:

  • Кабачки - 3 кг;
  • морква - 500 г;
  • помідори - 1,5 кг;
  • перець солодкий - 500 г;
  • часник-5 зубчиків;
  • сіль (з маленької горочкой) - 2 столових ложки;
  • цукор - 100 г;
  • перець червоний пекучий (мелений, без гірки) - 2,5 столової ложки;
  • олія рослинна - 200 г;
  • оцет (9%) - 100 мл.

Аджика з кабачками та солодким перцем: рецепт смачної вітамінної заготовки на зиму Помийте і очистіть перці і кабачки від насіння, наріжте моркву і помідори і пропустіть всі овочі через м'ясорубку.

Додайте сіль, цукор, перець, олію в овочеву масу і варіть аджику 35-40 хвилин на повільному вогні. Додайте подрібнений часник і варіть ще 5 хвилин. Налийте в каструлю оцет і залиште аджику на вогні ще пару хвилин покип'ятити.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Розкладіть аджику по банках, закатайте їх кришками і накрийте ковдрою. Коли банки охолонуть, переставте аджику в темне прохолодне місце.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Можна не чекати зиму, і вже через два тижні починати пробувати кабачкову аджику. Але взимку така консервація буде смакувати смачніше.

Раніше повідомлялося, як приготувати пиріг з кабачками, шинкою і сиром на обід або вечерю.