Аджику з помідорами і перцем готують багато господинь, а ось кабачки в цю зимову заготовку почали додавати зовсім недавно. Представляємо до вашої уваги простий спосіб приготування смачної і вітамінної закуски з кабачками на зиму, на приготування якої у вас не піде багато часу. Взимку таку кабачкову ікру можна подавати з будь-яким гарніром, або просто на бутерброди.
Аджика з кабачками і солодким перцем
Інгредієнти:
- Кабачки - 3 кг;
- морква - 500 г;
- помідори - 1,5 кг;
- перець солодкий - 500 г;
- часник-5 зубчиків;
- сіль (з маленької горочкой) - 2 столових ложки;
- цукор - 100 г;
- перець червоний пекучий (мелений, без гірки) - 2,5 столової ложки;
- олія рослинна - 200 г;
- оцет (9%) - 100 мл.
Додайте сіль, цукор, перець, олію в овочеву масу і варіть аджику 35-40 хвилин на повільному вогні. Додайте подрібнений часник і варіть ще 5 хвилин. Налийте в каструлю оцет і залиште аджику на вогні ще пару хвилин покип'ятити.
Розкладіть аджику по банках, закатайте їх кришками і накрийте ковдрою. Коли банки охолонуть, переставте аджику в темне прохолодне місце.
Можна не чекати зиму, і вже через два тижні починати пробувати кабачкову аджику. Але взимку така консервація буде смакувати смачніше.
Раніше повідомлялося, як приготувати пиріг з кабачками, шинкою і сиром на обід або вечерю.