Today.ua

Асорті з овочів на зиму без стерилізації: рецепт яскравої та смачної закуски

У багатьох українських сім'ях заведено влітку робити заготівлі на зиму. Пропонуємо цікавий варіант закуски з кількох видів овочів. Це не тільки смачний салат, але ще й дуже гарний, тому його сміливо можна буде подати навіть гостям.

Рецепт асорті з овочів на зиму

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Спочатку потрібно підготувати інгредієнти. Овочі ретельно промийте. Болгарський перець потрібно розрізати навпіл, видалити насіння та плодоніжку і нарізати соломкою.
  2. Кабачки слід нарізати тонкими кільцями.
  3. Часник необхідно очистити і розрізати кожен зубчик навпіл.
  4. Тепер можна приступати до заповнення банок, які були простерилізовані будь-яким зручним способом.
  5. На дно банки покладіть листя базиліка та лавровий лист.
  6. Після шарами складіть помідори, кабачки та солодкий перець.
  7. Розкладіть по банках зубчики часнику.
  8. Залийте овочі окропом, накрийте чистими кришками та дайте постояти 15-20 хвилин.
  9. Після цього злийте воду.
  10. Додайте в банки сіль - 1 столову ложку без гірки на літрову банку. За бажання можна додати і трохи цукру.
  11. У кожну банку налийте по третині чайної ложки оцтової есенції та залийте овочі окропом.
  12. Закатайте банки кришками, переверніть їх та накрийте теплою ковдрою або рушником.
  13. Коли вміст банок охолоне, їх потрібно прибрати у прохолодне місце.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачних огірків як у Макдональдсі, які відмінно підходять для приготування бургерів та салатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ