У багатьох українських сім'ях заведено влітку робити заготівлі на зиму. Пропонуємо цікавий варіант закуски з кількох видів овочів. Це не тільки смачний салат, але ще й дуже гарний, тому його сміливо можна буде подати навіть гостям.
Рецепт асорті з овочів на зиму
Інгредієнти:
- Помідори дрібні – 1 кілограм
- Болгарський перець – 2 штуки
- Кабачки – 1 кілограм
- Часник – 10 зубчиків
- Базилік – 30 грам
- Лавровий лист – 3 штуки
- Сіль – 3 столові ложки
- Оцтова есенція – 1 чайна ложка
- Вода – 1,5 літри
Приготування:
- Спочатку потрібно підготувати інгредієнти. Овочі ретельно промийте. Болгарський перець потрібно розрізати навпіл, видалити насіння та плодоніжку і нарізати соломкою.
- Кабачки слід нарізати тонкими кільцями.
- Часник необхідно очистити і розрізати кожен зубчик навпіл.
- Тепер можна приступати до заповнення банок, які були простерилізовані будь-яким зручним способом.
- На дно банки покладіть листя базиліка та лавровий лист.
- Після шарами складіть помідори, кабачки та солодкий перець.
- Розкладіть по банках зубчики часнику.
- Залийте овочі окропом, накрийте чистими кришками та дайте постояти 15-20 хвилин.
- Після цього злийте воду.
- Додайте в банки сіль - 1 столову ложку без гірки на літрову банку. За бажання можна додати і трохи цукру.
- У кожну банку налийте по третині чайної ложки оцтової есенції та залийте овочі окропом.
- Закатайте банки кришками, переверніть їх та накрийте теплою ковдрою або рушником.
- Коли вміст банок охолоне, їх потрібно прибрати у прохолодне місце.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних огірків як у Макдональдсі, які відмінно підходять для приготування бургерів та салатів.