Борщ по-волинськи: старовинний рецепт української страви на обід

Борщ - одна з найпопулярніших страв національної української кухні. У кожному регіоні України є свій унікальний рецепт приготування цієї страви. Одним з наближених до традиційного є борщ по-волинськи. Він готується на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні, без додавання картоплі.

Борщ по-волинськи: старовинний рецепт української страви на обід - today.ua

Борщ по-волинськи

Інгредієнти:

  • телячі ребра - 500 г
  • капуста - 800 г
  • помідори - 4 шт.
  • морква - 2 шт.
  • буряк - 250 г
  • цибуля - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • вода - 2,5 л.
  • чорний мелений перець
  • лавровий лист
  • рослинна олія
  • сметана
  • зелень петрушки
  • сіль

Борщ по-волинськи: старовинний рецепт української страви на обід Відділіть м'ясо з ребер і покладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте варитися до кипіння.

Коли бульйон закипить, витягніть м'ясо, а кістки залиште варитися ще на годину. Процідіть бульйон і знову поставте на плиту. Додайте шматочки м'яса.

Почистіть моркву, корінь петрушки і цибулю. Наріжте овочі і обсмажте на сковороді з оливковою олією.

Буряк помийте і відваріть. Почистіть і наріжте соломкою.

Помідори підсмажте на сковороді і протріть через сито, або збийте блендером.

Починайте по черзі додавати в проціджений бульйон інгредієнти. Покладіть в каструлю нашатковану капусту і буряк, варіть їх 10-15 хвилин. Додайте підсмажену моркву з цибулею, помідори, лавровий лист, спеції, сіль і перемішайте.

Доведіть борщ до кипіння і залиште готуватися на маленькому вогні ще на кілька хвилин. Перед подачею страви покладіть в тарілку шматочки м'яса, сметану і зелень петрушки.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як на Західній Україні готують борщ по-галицьки з квасом.

ДЖЕРЕЛОtsn.ua