Борщ - одна з найпопулярніших страв національної української кухні. У кожному регіоні України є свій унікальний рецепт приготування цієї страви. Одним з наближених до традиційного є борщ по-волинськи. Він готується на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні, без додавання картоплі.
Борщ по-волинськи
Інгредієнти:
- телячі ребра - 500 г
- капуста - 800 г
- помідори - 4 шт.
- морква - 2 шт.
- буряк - 250 г
- цибуля - 1 шт.
- корінь петрушки - 1 шт.
- вода - 2,5 л.
- чорний мелений перець
- лавровий лист
- рослинна олія
- сметана
- зелень петрушки
- сіль
Коли бульйон закипить, витягніть м'ясо, а кістки залиште варитися ще на годину. Процідіть бульйон і знову поставте на плиту. Додайте шматочки м'яса.
Почистіть моркву, корінь петрушки і цибулю. Наріжте овочі і обсмажте на сковороді з оливковою олією.
Буряк помийте і відваріть. Почистіть і наріжте соломкою.
Помідори підсмажте на сковороді і протріть через сито, або збийте блендером.
Починайте по черзі додавати в проціджений бульйон інгредієнти. Покладіть в каструлю нашатковану капусту і буряк, варіть їх 10-15 хвилин. Додайте підсмажену моркву з цибулею, помідори, лавровий лист, спеції, сіль і перемішайте.
Доведіть борщ до кипіння і залиште готуватися на маленькому вогні ще на кілька хвилин. Перед подачею страви покладіть в тарілку шматочки м'яса, сметану і зелень петрушки.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як на Західній Україні готують борщ по-галицьки з квасом.