Today.ua

Борщ вийде насичено червоним, якщо додати до засмажки секретний інгредієнт

Борщ – найпопулярніша в Україні страва, яку вміє готувати кожна господиня. Проте, рецептів борщу дуже багато, і якщо ви хочете, щоб ваш борщ вийшов насиченого бордового кольору і мав густу консистенцію, потрібно знати про деякі секретні інгредієнти. Додавши їх у борщ, ваша страва набуде приємного смаку і кольору.

Щоб борщ вийшов насиченого кольору, досвідчені кухарі радять додавати в засмажку оцет і цукор у співвідношенні 2:2. Цукор нейтралізує оцтову кислоту, завдяки чому страва має збалансований смак. Якщо оцту вдома не виявилося, його можна замінити на лимонний сік. Головне, не переборщити, щоби борщ не гірчив.

Отже, коли ви готуєте засмажку для борщу, спочатку наріжте моркву і цибулю, потім буряк соломкою, ретельно тушкуйте на сковороді. Овочі також можна натирати на тертці, все залежить від вашої звички. Додайте до овочів цукор з оцтом, а наприкінці томати. Найкраще для борщу використовувати томати у власному соку або брати томатну пасту. Тушкувати овочі на сковороді потрібно до готовності буряка. Під час пасерування овочів додавайте трохи бульйону на сковороду. Саме засмажка робить борщ апетитно-червоним. Тому при необхідності можете додати більше помідорів, якщо колір засмажки здається вам блідуватим.

Раніше повідомлялося, що борщ в Україні за останній рік подорожчав більш ніж на третину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ