Борщ готує кожна українська господиня, але на приготування цієї страви йде досить багато часу. Щоб спростити собі задачу, можна спробувати приготувати борщ в мультиварці. Не думайте, що ваш борщ не вийде таким же смачним, як на плиті. Потрібно просто спробувати, і ви самі в цьому переконаєтеся!
Рецепт борщу в мультиварці
Інгредієнти:
- Свинина на реберцях - 300 г
- Вода - 2 л
- Капуста свіжа - 200 г
- Картопля - 2 шт.
- Помідори свіжі або в томаті - 2 шт.
- Буряк - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Масло топлене - 1 ст. л.
- Часник - 2 зубчики
- Цукор - 1 ч. Л.
- Сік половини лимона
- Спеції, сіль
- Зелень
Капусту потрібно тонко нашаткувати, помідори нарізати кубиками, часник дрібно подрібнити.
По черзі додавайте в чашу мультиварки цибулю і моркву, попередньо налив на дно трохи масла.
Обсмажуйте овочі в режимі "Жарка" або "Випічка" близько 5 хвилин, помішуючи силіконовою лопаткою. Кришка повинна бути відкритою.
Потім додайте в мультиварку свинячі реберця, помідори і продовжуйте смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Викладіть в посуд половину буряка, капусту і картоплю.
Посоліть борщ і налийте в мультиварку гарячу воду з чайника.
Потім включіть режим "Тушкування", і нехай борщ готується під закритою кришкою протягом години.
Другу частину буряка залийте склянкою окропу, додайте лимонний сік, трохи цукру і доведіть до кипіння.
В готовий борщ додайте проціджений буряковий сік, щоб страва мала насичений колір. У самому кінці приготування також додаються приправи, часник і зелень.
Коли додасте ці інгредієнти, переведіть мультиварку в режим "Підігрів" і залиште ще на 10 хвилин.
Борщ готовий. Залишилося відокремити м'ясо від кісток, покласти їх в борщ, і подавати страву зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, у чому секрет насиченого смаку і кольору борщу, і як потрібно готувати інгредієнти для цієї страви.