Today.ua

Борщова заправка з буряка на зиму: простий і смачний рецепт домашньої заготовки

Бурякова заправка для борщу стане незамінною домашньою заготовкою на зиму, коли вам захочеться зварити борщ для своєї сім'ї. Вам не доведеться кожного разу чистити і нарізати овоч, а потім ще чекати, коли він звариться. Для таких випадків у холодильнику буде готова заправка, яка готується досить просто.

Заправка з буряка для борщу на зиму

Інгредієнти:

Беремо буряк, моєму овоч і відрізаємо хвостики. Кип'ятимо воду для буряка, додаємо сіль і трохи лимонної кислоти.

Як тільки вода закипить, відправляємо туди буряк і після закипання варимо протягом 20-25 хвилин. Дістаємо овоч з води і опускаємо в каструлю з холодною водою.

Чистимо буряк і натираємо на тертці. Можна взяти тертку для корейської моркви, а можна використовувати для борщової заправки звичайну велику тертку.

У стерилізовані банки щільно накладаємо тертий буряк і заливаємо борщову заправку киплячим розсолом (вода+сіль+лимонна кислота).

Закочуємо банки з буряком кришками і зберігаємо буряк на зиму для борщу в прохолодному місці.

З такою борщовою заправкою взимку ви витратите набагато менше часу на приготування борщу.

Раніше повідомлялося, як зробити домашню томатну пасту на зиму з помідорів і перців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ