Чому холодець не застигає: секрети приготування традиційної новорічної страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Холодець – традиційна новорічна страва, яка не зникає зі святкових столів уже багато десятиліть. Кожна господиня має свій рецепт приготування холодця, проте іноді страва не виходить такою, якою хотілося б. Найбільша проблема – це коли холодець не застигає. На це є кілька причин, і ми розповімо, яких помилок у приготуванні холодця можна уникнути, щоб страва вийшла ідеальною.

Чому холодець не застигає: секрети приготування традиційної новорічної страви - today.ua

Щоб холодець добре застиг, не вийшов каламутним і на смак був приємним, потрібно дотримуватися суворої рецептури та звертати увагу на найменші нюанси.

Пам'ятайте, що якщо в бульйоні багато м'яса, але мало хрящів і кісток, то холодцю буде важко застигнути. Справа в тому, що в м'якоті немає колагену, завдяки якому бульйон перетворюється на желе, але його достатньо в кістках, ногах, головах, лапах, вухах і хвостах. Не шкодуйте цих частин м'яса, щоб холодець вийшов потрібної консистенції.

Важливо також дотримуватися пропорції води при приготуванні холодця. Занадто багато води не дасть холодцю застигнути. Коли холодець вариться, вода має лише покривати його. При цьому вогонь слід ставити на мінімум. Тоді рідини вистачить до кінця приготування. Не треба постійно підливати воду, адже це може зіпсувати страву. Чому холодець не застигає: секрети приготування традиційної новорічної страви

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Не треба поспішати знімати бульйон із вогню. Холодцю необхідно мінімум 6 годин проваритися, щоб воно вийшло таким, як має бути. Холодець із курки вариться 4 години. Тому наберіться терпіння і дочекайтеся, поки ваш холодець стане потрібної консистенції. Якщо холодець вариться із курки, тоді додайте желатин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб холодець у холодильнику застиг, знадобиться щонайменше 8 годин. Ставте посуд з холодцем на верх холодильника, ближче до стінки, де похолодніше.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати в холодець, щоб страва вийшла прозорою.