Today.ua

Чому картоплю при варінні потрібно класти в киплячу воду: поради від досвідчених господарок

Що може бути простіше, ніж зварити картоплю? Однак, не всі господині вміють варити картоплю так, щоб вона зберігала у собі всі корисні компоненти. Для цього класти овоч у каструлю потрібно після того, як вода закипить.

Багато хто роками допускається однієї і тої самої помилки, ставлячи варити на плиту картоплю в каструлі з холодною водою. А виходить, що зварена у такий спосіб картопля є некорисною для здоров'я.

Не всі знають про те, що картопля втрачає більшу частину поживних мікроелементів, коли довго вариться або замочується в холодній воді. Зокрема, вітамін C, якого у сирій картоплі міститься велика кількість, при неправильному варінні руйнується.

Ще один плюс того, щоб класти картоплю в киплячу воду - вона не піниться при варінні, і вода не виливатиметься на плиту, як часто буває. Стару картоплю краще варити в мундирі, щоб овоч зберіг хоч якісь вітаміни. Солити картоплю кухаря радять не одразу, а за 10 хвилин до готовності.

Якщо посолити картоплю відразу, як це звикли робити господині, то коренеплоди вберуть усю сіль, задубіють і погано розваряться.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачне пюре з картоплі у "мундирі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ