Котлети - це страва, яку багато хто любить з дитинства. Є багато причин, чому котлети виходять неідеальними. Розповімо про найпоширеніші помилки у приготуванні цієї страви, через які котлети виходять не соковитими, а жорсткими та сухими.
Багато хто додає у котлети яйця, а також попередньо замочений у молоці хліб. У всіх цих продуктах міститься білок. Під впливом тепла він згортається, через що котлети під час смаження стискаються та втрачають соковитість.
Досвідчені кухарі радять не додавати яйця у фарш для котлет. І без них страва вийде такою, як має бути. Крім того, бажано відмовитись від молока під час замочування хліба. Замість молока використовуйте звичайну воду або вершки. Хліб можна замочити не довше, ніж на 15 хвилин. Свіжий хліб гірше утримує вологу, отже, котлети більше всмажаться. Саме тому краще брати трохи черствий хліб. Він вбере зайву вологу і котлети вийдуть соковитими. Котлети потрібно готувати із кількох видів м'яса. Тоді страва буде смачнішою, і про це багато хто вже знає. Оптимальне поєднання - яловичина та свинина. Можна використовувати для котлет куряче філе, або філе з індички, змішуючи його зі свининою. Котлети зі змішаного фаршу вийдуть смачнішими.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт додати в курячі котлети, щоб вони вийшли соковитішими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal