Сало ефективно допомагає в очищенні судин, знижуючи ймовірність формування атеросклеротичних бляшок. Однак, щоб продукт приніс користь організму, вживати його потрібно в певний час. Думка медиків в цьому питанні збігається - сало потрібно їсти натщесерце.
Якщо ви на дієті, то вживання сала в ранкові години тільки посприяє схудненню. Крім того, в салі містяться вітаміни A, D, E і ненасичені жирні кислоти, які мають на організм комплексну дію і позбавляють від холестеринових бляшок.
Також медики говорять про те, що сало корисне при захворюваннях дихальної системи. Воно посилює протипухлинні функції в організмі, а також впливає на синтез жовчі. Для жінок сало особливо корисно. По-перше, в ньому міститься арахідонова кислота, яка допомагає виводити з організму шлаки і токсини, а також сприятливо впливає на стан волосся і шкіри. Ще сало є досить ефективним джерелом для поповнення власних жирів жінки під час вагітності. Сало можна поєднувати з висівками, чорним хлібом і овочами. І забудьте всі стереотипи про те, що від сала гладшають. Це висококалорійний продукт, але в невеликих дозах шкоди від нього ви не отримаєте.
Раніше повідомлялося, що вчені не радять налягати на сало гіпертонікам, бо цей продукт закупорює кровоносні судини.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal