Today.ua

Чому сало потрібно їсти вранці: медики назвали п'ять причин

Сало ефективно допомагає в очищенні судин, знижуючи ймовірність формування атеросклеротичних бляшок. Однак, щоб продукт приніс користь організму, вживати його потрібно в певний час. Думка медиків в цьому питанні збігається - сало потрібно їсти натщесерце.

Якщо ви на дієті, то вживання сала в ранкові години тільки посприяє схудненню. Крім того, в салі містяться вітаміни A, D, E і ненасичені жирні кислоти, які мають на організм комплексну дію і позбавляють від холестеринових бляшок.

Також медики говорять про те, що сало корисне при захворюваннях дихальної системи. Воно посилює протипухлинні функції в організмі, а також впливає на синтез жовчі. Для жінок сало особливо корисно. По-перше, в ньому міститься арахідонова кислота, яка допомагає виводити з організму шлаки і токсини, а також сприятливо впливає на стан волосся і шкіри. Ще сало є досить ефективним джерелом для поповнення власних жирів жінки під час вагітності. Сало можна поєднувати з висівками, чорним хлібом і овочами. І забудьте всі стереотипи про те, що від сала гладшають. Це висококалорійний продукт, але в невеликих дозах шкоди від нього ви не отримаєте.

Раніше повідомлялося, що вчені не радять налягати на сало гіпертонікам, бо цей продукт закупорює кровоносні судини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ