Чому шпроти небезпечні для здоров'я: медики розповіли про шкоду популярної новорічної закуски

Автор: Лобанова Єлизавета

Шпроти на грінках – популярна закуска на святковому столі. Незважаючи на популярність багатьох інших страв, українці, як і раніше, купують шпроти частіше, ніж червону ікру. Однак, не всі знають, що ці консерви не корисні для нашого здоров'я.

Чому шпроти небезпечні для здоров'я: медики розповіли про шкоду популярної новорічної закуски - today.ua

Нутриціолог Ганна Четверикова розповіла, чим шкідливі шпроти, які вже не одне десятиліття присутні на новорічних столах.

Справа в тому, що у шпротах може бути один з найнебезпечніших канцерогенів - бензапірен. Він може накопичуватися в організмі, негативно впливаючи на геном клітини.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Калорійність шпротів досить висока – 363 ккал на 100 грамів. Крім того, шпроти дуже жирні і містять надлишок солі. Чому шпроти небезпечні для здоров'я: медики розповіли про шкоду популярної новорічної закуски За словами медика, дуже часто виробники кладуть у банку нібито зі шпротами просто копчену рибу – звичайну каспійську тюльку, салаку, молодь оселедців та іншу дрібну рибу. Сам процес копчення цієї риби – надзвичайно шкідливий для організму. Тому людям із підвищеним холестерином, проблемами зі шлунком, ожирінням та будь-якими запальними процесами в організмі заборонено їсти шпроти.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Раніше повідомлялося, кому заборонено їсти сало, попри всю корисність цього продукту.

Головне