Сирники - ідеальна страва на сніданок, проте ні в кого вона не виходить з першого разу. Щоб сирники не пригоряли до сковорідки, не розтікалися, не виходили твердими чи рідкими, потрібно знати багато нюансів приготування. Важливо не лише підібрати сир потрібної консистенції, а й правильно смажити сирники.
Основна помилка, яку припускаються при приготуванні сирників - їх смажать на занадто великому вогні. Через це сирники пригорають, але всередині залишаються рідкими. Смажити сирники потрібно на середньому вогні та під закритою кришкою.
Друге правило – для сирників потрібно брати не надто жирний і не надто рідкий сир. Щодо яєць, то їх має бути не менше 2-3. Сирники потрібно смажити в паніровці, інакше вони вийдуть рідкими і не утворюється скоринка. Для панування можна використовувати муку, вівсяні пластівці, кунжут. Надлишок цукру та нестача борошна роблять консистенцію тіста для сирників не такою, як потрібно.
Іноді сирники виходять занадто твердими та забитими. Це відбувається через те, що у тісті відсутня сода. До того ж борошно для сирників потрібно обов'язково просіювати. А найкраще додавати у сирники замість борошна – манку. Вона робить їх ніжнішими та м'якшими.
Популярні зараз
Названо тариф на електроенергію з 1 травня
Мінімальну зарплату українським суддям з ВРП підвищили до 236 тысяч гривен
ГУР атакувало завод з виробництва стратегічних бомбардувальників Ту-22М у Казані
У квітні не всім літнім українцям, що працюють, буде перерахунок пенсії: інформація від ПФУ
Раніше повідомлялося, як приготувати пишні сирники у мікрохвильовій печі за п'ять хвилин.