Чому у фарш для котлет не потрібно додавати хліб: секрет приготування улюбленої страви з дитинства

Автор: Лобанова Єлизавета

Котлети – улюблена багатьма страва з дитинства. Усі пам'ятають, як бабуся замочувала білу булку в молоці, робила самостійно фарш та смажила на сковороді ароматні котлети, які пахли на весь під'їзд. З того часу з'явилося багато рецептів котлет - більш дієтичних, приготовлених у мультиварці і навіть без додавання м'яса. Розглянемо один із рецептів приготування класичних котлет, але без додавання хліба.

Чому у фарш для котлет не потрібно додавати хліб: секрет приготування улюбленої страви з дитинства - today.ua

Рецепт м'ясних котлет

Інгредієнти

  • фарш – 500 г;
  • яйце – 1 штука;
  • цибуля, морква, картопля - 500 г;
  • молоко - ½ склянки;
  • манка – 1 ст. ложка;
  • олія, сіль, перець - за смаком.

Чому у фарш для котлет не потрібно додавати хліб: секрет приготування улюбленої страви з дитинства Для економії часу фарш для котлет можна купувати вже готовий. Овочі потрібно пропустити через м'ясорубку та змішати з фаршем.

Далі змішуємо усі інші інгредієнти. Замість хліба додаємо у фарш манку. Цей лайфхак випробували на собі вже багато господинь.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Потім обсмажуємо котлети на середньому вогні з двох сторін, попередньо розігрівши на сковороді олію.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ви побачите, що навіть без хліба ваші котлети триматимуть форму за рахунок картоплі та манки. При цьому котлети не будуть надто клейкої консистенцією, як іноді буває, якщо переборщити із пропорцією хліба. Деякі господині додають у фарш панірувальні сухарі, або просто вмочують котлети в сухарях перед смаженням.

Раніше повідомлялося, навіщо фарш для котлет попередньо потрібно відбити та потримати у холодильнику.