Котлети готуються з м'ясного фаршу з додаванням цибулі, яєць, борошна та інших інгредієнтів, які не є основними, але впливають на смак готової страви. Якщо ви хочете, щоб ваші котлети вийшли соковитими та ніжними, додайте до фаршу сметану.
Цей простий інгредієнт зможе покращити смак страви та котлети танутимуть у роті. На один кілограм м'ясного фаршу достатньо додати дві столові ложки сметани. Найкраще обирати сметану з високим відсотком жирності (20-25%). Якщо ви готуєте зі свинячого фаршу та ще й з додаванням сала, тоді сметану можна взяти менш жирну. У курячі котлетки також можете сміливо додавати сметану.
Якщо перебрати з пропорціями, то фарш для котлет вийде рідким, і котлети при жарці почнуть розвалюватися. Щоб цього не допустити, одразу уважно стежте за текстурою фаршу.
Ще один варіант - змішати сметану з панірувальними сухарями, за аналогією "розмочити булку в молоці", і додати до фаршу для котлет.
Раніше повідомлялося, що смажена цибуля у фарші робить смак котлет м'якшим і насиченішим.