Оладки - улюблена багатьма страва, яку подають як на сніданок, так і на десерт. Якщо ви хочете приготувати пишні оладки, тоді не потрібно додавати до них борошно. Цей інгредієнт найкраще замінити на манку, і ви побачите, якими оладки вийдуть ніжними та м'якими. А в поєднанні зі сметаною такі оладки тануть у роті.
Оладки на манці: рецепт
Інгредієнти:
- манка – 2 склянки;
- кефір – 1 склянка;
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 20 грамів;
- сода – 5 грамів;
- дрібка солі.
Додаємо в тісто манку. Ще раз добре змішуємо, можна вінчиком, а можна міксером.
Тісто має бути по консистенції таким, щоб стікало з ложки.
Розігріваємо сковорідку і викладаємо ложкою оладки.
Смажимо оладки з двох сторін до золотистого кольору на середньому вогні.
Викладаємо готові оладки на паперові рушники, щоб вони увібрали зайву олію, і подаємо на стіл гарячими разом зі сметаною, варенням, або згущеним молоком.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ситні та корисні гречані оладки на сметані за 10 хвилин.