Котлети вийдуть соковитішими і пишнішими, якщо не додавати у фарш хліб. Є й інші продукти, які допоможуть поєднати між собою інгредієнти котлет, але вони зроблять страву менш калорійною.
Замість хліба у фарш для котлет можна додати манку. Однієї ложки буде достатньо, щоб загустити котлетну масу та збільшити кількість фаршу у півтора рази.
Замість хліба можна додати у фарш для котлет відварену картоплю, розім'яту в пюре. Кабачок замість хліба – ще один інгредієнт, про який знають досвідчені господарки. Котлети з кабачком вийдуть м'якими, ніжними та некалорійними.
Можна покласти у котлети замість хліба горох. Це поживний та корисний інгредієнт, який до того ж зробить котлети більш ситними та пишними.
За рахунок картоплі, манки, крохмалю або гороху котлети добре триматимуть форму. Деякі господині ще додають у фарш панірувальні сухарі, або просто панірують котлети в сухарях перед смаженням.
Раніше повідомлялося, скільки цибулі та яєць потрібно додавати в котлети, щоб вони не вийшли сухими.