Салат "Олів'є" - це головний атрибут Нового року і кожна господиня готує його по-своєму. На святкових столах часто можна побачити різні варіації класичного олів'є з додаванням червоної риби, авокадо, тофу, креветок, грибів, тощо. Цими інгредієнтами замінюють звичні всім ковбасу чи яйця. Вегетаріанське олів'є виходить не менш смачним і пікантним, ніж м'ясна версія салату.
Яйця в салаті "Олів'є" найчастіше замінюють грибами - лісовими, або печерицями. Рецепт залишається той самий.
Якщо враховувати, що за святковим столом у новорічну ніч у вашому будинку буде 5-6 персон, то щоб усім вистачило салату "Олів'є", і ніхто не залишився голодним, слід взяти 5-6 середніх картоплин, 3 солоні або свіжі огірки, 500- 600 г грибів, 3 варені моркви, банку зеленого горошку. Цибулю та зелень в олів'ї можна додавати за бажанням.
Гриби для салату "Олів'є" можуть бути смаженими, солоними, вареними або консервованими. Найчастіше зустрічаються рецепти олів'є зі смаженими та консервованими грибами.
Заправляти олів'є найкраще домашнім майонезом або сметаною, тоді жодної шкоди для здоров'я та фігури страва не завдасть. Можна також експериментувати із соусом тартар.
Раніше повідомлялося, скільки картоплі потрібно класти до новорічного салату "Олів'є".