Вершкове масло - корисний продукт, багатий на вітамін А, який відповідає за здоров'я волосся і шкіри. Жодна рослинна олія не містить цей вітамін у таких великих кількостях. Однак, багато людей не вживають масло за своїми особистими переконаннями. Хтось вважає, що воно підвищує рівень холестерину і шкідливо для судин, але насправді масло можна вживати всім, головне знати як.
Дієтолог Світлана Нікітчук розвіяла багато міфів про вершкове масло, в які активно продовжують вірити.
Важливо знати, що незважаючи на кулінарні традиції у багатьох сім'ях, коли бабуся чи мама смажать на вершковому маслі сирники чи млинці, робити цього категорично не можна. Саме таке масло завдає здоров'ю шкоди. Білки та цукру, які присутні у вершковому маслі, при нагріванні кристалізуються та горять, у результаті утворюються канцерогени.
Дієтолог також розвіяла міф про те, що вершкове масло нижче 82,5% жирності – це спред. Насправді жирність натурального вершкового масла дійсно може бути 82,5, 73% або 72,5%. Нижчий відсоток вмісту високожирових вершків свідчить про наявність вологи, а не вміст шкідливих домішок в маслі.
Раніше повідомлялося, як можна швидко розморозити вершкове масло у себе на кухні.