Today.ua

Дієтолог розповіла, чому на вершковому маслі не можна смажити їжу

Вершкове масло - корисний продукт, багатий на вітамін А, який відповідає за здоров'я волосся і шкіри. Жодна рослинна олія не містить цей вітамін у таких великих кількостях. Однак, багато людей не вживають масло за своїми особистими переконаннями. Хтось вважає, що воно підвищує рівень холестерину і шкідливо для судин, але насправді масло можна вживати всім, головне знати як.

Дієтолог Світлана Нікітчук розвіяла багато міфів про вершкове масло, в які активно продовжують вірити.

Важливо знати, що незважаючи на кулінарні традиції у багатьох сім'ях, коли бабуся чи мама смажать на вершковому маслі сирники чи млинці, робити цього категорично не можна. Саме таке масло завдає здоров'ю шкоди. Білки та цукру, які присутні у вершковому маслі, при нагріванні кристалізуються та горять, у результаті утворюються канцерогени. Щоб вершкове масло залишалося безпечним для здоров'я, його не варто нагрівати більш ніж до 70 градусів. Найкраще смажити на оливковій олії. Це єдина олія, яка не дає утворюватися вільним радикалам за високих температур.

Дієтолог також розвіяла міф про те, що вершкове масло нижче 82,5% жирності – це спред. Насправді жирність натурального вершкового масла дійсно може бути 82,5, 73% або 72,5%. Нижчий відсоток вмісту високожирових вершків свідчить про наявність вологи, а не вміст шкідливих домішок в маслі.

Раніше повідомлялося, як можна швидко розморозити вершкове масло у себе на кухні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ