Масляна цього року відзначається 28 лютого - в останній день зими. У цей день багато хто захоче спекти млинці, і порадувати ласощами всю сім'ю. Щоб бути оригінальним, спробуйте відмовитися від класичних млинців і приготуйте дещо нове. Альтернативою традиційним пшеничним млинцям можуть стати корисні пшоняні млинці на молоці, які можна їсти навіть на дієті.
Ці млинці повністю відповідають нормам здорового харчування. Вони не містять глютена, крохмалю та шкідливих жирів.
Пшоняні млинці на Масляну
Інгредієнти:
- Пшоняна крупа - 150 грам;
- Молоко – 200 грам;
- Олія кокосова (рослинна) – 40 грам;
- Яйця – 1 шт.
- Сіль за смаком.
Пшоняну крупу замочуємо на ніч. Зливаємо воду, а кашу перекладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності.
Популярні зараз
“Згинь, Путін“: соліст гурту “Бі-2“ різко звернувся до президента Росії
Гарріс попросила Зеленського обрати наступника на випадок потрапляння у полон або вбивства, - WP
Українським військовослужбовцям дозволили особисто розпоряджатися своїми коштами на виплати сім'ям
Україна у 2025 році отримає модернізовані винищувачі Mirage 2000-5
Якщо часу та бажання замочувати крупу на добу немає, можна промити пшонку та залити її окропом на півгодини чи годину.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо в пшонку, розбиваємо туди яйце і перемішуємо блендером до однорідної консистенції.
Додаємо сіль, вливаємо молоко, висипаємо дрібку соди, залишаємо на пару хвилин. Тісто для млинців готове. Якщо воно занадто густе, додайте ще трохи молока.
Тепер нагріваємо сковороду, змащуємо її маслом, і смажимо млинці приблизно по 20-30 секунд на кожній стороні. Млинці з пшонки вийдуть рум'яними і при смаженні не рвуться. Смак пшонки ви не відчуєте, але приємний аромат млинців вас приємно здивує.
Раніше повідомлялося, як приготувати тонкі млинці на окропі, які не прилипають до сковороди.