Дієтичний холодець з курки: рецепт легкої та корисної вечері

Автор: Лобанова Єлизавета

Не всі люблять холодець через його жирність. Але насправді ця страва може бути дуже смачною і дієтичною, якщо замінити жирне м'ясо на курку. Калорійність такого холодцю складе приблизно 120 калорій на 100 г, а за смаком курячий холодець нічим не буде поступатися свинячому.

Дієтичний холодець з курки: рецепт легкої та корисної вечері - today.ua

Рецепт курячого холодцю

Інгредієнти:

  • Курка - 1 кг.
  • Часник - 5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Желатин швидкорозчинний - 1 ч.л.
  • Петрушка - 1 пучок.
  • Спеції для курки - за смаком
  • Сіль - за смаком

Дієтичний холодець з курки: рецепт легкої та корисної вечері Спосіб приготування:

Курку (філе, стегна, грудинку) потрібно викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Перший бульйон традиційно потрібно злити, потім налити нову воду і ще раз довести курку до кипіння.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Крупно наріжте цибулю, часник і моркву і додайте до бульйону. Накрийте каструлю кришкою і варіть на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додайте сіль і спеції.

Готовий бульйон потрібно процідити, витягнути м'ясо і овочі. Желатин розчинити в склянці теплої води на 5 хвилин і влити в бульйон.

Коли куряче м'ясо повністю охолоне, відокремте його від кісточки і наріжте на шматочки. Моркву наріжте кружальцями.

На дно форми для застигання холодцю викладіть спочатку м'ясо, залийте бульйоном, а зверху викладіть моркву і листя петрушки.

Поставте холодець на ніч в холодильник. На наступний день страва буде готова до подачі. Якщо поставити холодець застигати вранці, то до вечері він буде готовий.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний зелений борщ за перевіреним рецептом.

Головне