Не всі люблять холодець через його жирність. Але насправді ця страва може бути дуже смачною і дієтичною, якщо замінити жирне м'ясо на курку. Калорійність такого холодцю складе приблизно 120 калорій на 100 г, а за смаком курячий холодець нічим не буде поступатися свинячому.
Рецепт курячого холодцю
Інгредієнти:
- Курка - 1 кг.
- Часник - 5 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Желатин швидкорозчинний - 1 ч.л.
- Петрушка - 1 пучок.
- Спеції для курки - за смаком
- Сіль - за смаком
Курку (філе, стегна, грудинку) потрібно викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Перший бульйон традиційно потрібно злити, потім налити нову воду і ще раз довести курку до кипіння.
Крупно наріжте цибулю, часник і моркву і додайте до бульйону. Накрийте каструлю кришкою і варіть на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додайте сіль і спеції.
Готовий бульйон потрібно процідити, витягнути м'ясо і овочі. Желатин розчинити в склянці теплої води на 5 хвилин і влити в бульйон.
Коли куряче м'ясо повністю охолоне, відокремте його від кісточки і наріжте на шматочки. Моркву наріжте кружальцями.
На дно форми для застигання холодцю викладіть спочатку м'ясо, залийте бульйоном, а зверху викладіть моркву і листя петрушки.
Поставте холодець на ніч в холодильник. На наступний день страва буде готова до подачі. Якщо поставити холодець застигати вранці, то до вечері він буде готовий.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний зелений борщ за перевіреним рецептом.