Today.ua

Дієтичний холодець з курки: рецепт легкої та корисної вечері

Не всі люблять холодець через його жирність. Але насправді ця страва може бути дуже смачною і дієтичною, якщо замінити жирне м'ясо на курку. Калорійність такого холодцю складе приблизно 120 калорій на 100 г, а за смаком курячий холодець нічим не буде поступатися свинячому.

Рецепт курячого холодцю

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Курку (філе, стегна, грудинку) потрібно викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Перший бульйон традиційно потрібно злити, потім налити нову воду і ще раз довести курку до кипіння.

Крупно наріжте цибулю, часник і моркву і додайте до бульйону. Накрийте каструлю кришкою і варіть на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додайте сіль і спеції.

Готовий бульйон потрібно процідити, витягнути м'ясо і овочі. Желатин розчинити в склянці теплої води на 5 хвилин і влити в бульйон.

Коли куряче м'ясо повністю охолоне, відокремте його від кісточки і наріжте на шматочки. Моркву наріжте кружальцями.

На дно форми для застигання холодцю викладіть спочатку м'ясо, залийте бульйоном, а зверху викладіть моркву і листя петрушки.

Поставте холодець на ніч в холодильник. На наступний день страва буде готова до подачі. Якщо поставити холодець застигати вранці, то до вечері він буде готовий.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний зелений борщ за перевіреним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ