Сирники - одна з найкорисніших страв, яку можна їсти на сніданок. Щоб зробити цю страву більш ситною, до неї додають сухофрукти, шоколад, вівсяні пластівці, а також іноді рис. Не всі господині знають, наскільки сирники виходять смачнішими, якщо готувати їх на рисовому борошні, або змішати сир з відвареним рисом.
Сирники з рисом
Інгредієнти:
- сир - 500г;
- рис – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 штука;
- крохмаль – 1 ст. ложка;
- борошно - 2 ст. ложки;
- цукор – 2 ст. ложки;
- розпушувач тіста;
- ванілін;
- рослинна олія.
Якщо сир буде вологим, то сирники можуть втратити форму під час смаження. Тому вибирайте максимально сухий сир. Він має бути і не рідким, і не жирним. Найкраще для сирників підійде магазинний сир жирністю трохи більше 5%.
Яйце збиваємо з ваніліном, крохмалем, цукром та розпушувачем. Додаємо борошно та ретельно перемішуємо тісто для сирників.
Після цього додаємо рисово-сирну масу і знову перемішуємо всі інгредієнти.
Формуємо сирники. Щоб сирники добре пропеклися, але не підгоріли, їх треба жарити під кришкою на середньому вогні. До появи першої скоринки смажимо без кришки, а потім потрібно перевернути сирники, зменшити вогонь і готувати під кришкою до готовності.
Раніше повідомлялося, скільки яєць потрібно додати до сирників, щоб вони тримали форму і не прилипали до сковорідки.