Today.ua

Для чого до сирників додавати рис: досвідчені господині поділилися простим секретом

Сирники - одна з найкорисніших страв, яку можна їсти на сніданок. Щоб зробити цю страву більш ситною, до неї додають сухофрукти, шоколад, вівсяні пластівці, а також іноді рис. Не всі господині знають, наскільки сирники виходять смачнішими, якщо готувати їх на рисовому борошні, або змішати сир з відвареним рисом.

Сирники з рисом

Інгредієнти:

Рис відварюємо до напівготовності та промиваємо. Сир протираємо через сито, щоб сирники вийшли повітряними. Перемішуємо два інгредієнти.

Якщо сир буде вологим, то сирники можуть втратити форму під час смаження. Тому вибирайте максимально сухий сир. Він має бути і не рідким, і не жирним. Найкраще для сирників підійде магазинний сир жирністю трохи більше 5%.

Яйце збиваємо з ваніліном, крохмалем, цукром та розпушувачем. Додаємо борошно та ретельно перемішуємо тісто для сирників.

Після цього додаємо рисово-сирну масу і знову перемішуємо всі інгредієнти.

Формуємо сирники. Щоб сирники добре пропеклися, але не підгоріли, їх треба жарити під кришкою на середньому вогні. До появи першої скоринки смажимо без кришки, а потім потрібно перевернути сирники, зменшити вогонь і готувати під кришкою до готовності.

Раніше повідомлялося, скільки яєць потрібно додати до сирників, щоб вони тримали форму і не прилипали до сковорідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ