Восени нам все більше хочеться чогось солоденького. Все частіше господині вважають за краще приготувати щось своїми руками, ніж йти в магазин за випічкою сумнівної якості. Якщо ви не довіряєте промисловим тортам, тоді можете самостійно приготувати аналог магазинного тірамісу у себе на кухні. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт смачної випічки до чаю.
Як і для тірамісу за основу торта береться печиво, краще обирати шоколадне. Воно вимочується в каві, і при бажанні трохи в алкоголі. Для прикрашання торту можна використовувати будь-який джем або варення, яке у вас є.
Торт з шоколадного печива
Інгредієнти:
- печиво шоколадне - 500 г;
- згущене молоко - 1,5 банки;
- вершки для збивання - 3 упаковки;
- джем або варення - за смаком.
- кава - чашка американо.
Заваріть каву і дочекайтеся, поки вона охолоне.
Вимочіть печиво в каві, за бажанням можете додати амаретто або інший лікер. Якщо торт їстимуть діти, тоді алкоголь не потрібно додавати.
Збийте вершки, додайте згущене молоко і добре перемішайте крем для торта.
Тепер викладаємо торт з печива шарами. На дно форми (глибокої тарілки) наливаємо тонкий шар вершків, потім викладаємо шар печива, знову шар крему, і так кілька разів, поки не закінчиться крем.
Верхній шар торта можна прикрасити варенням, розтопленим шоколадом, або шоколадною пастою.
Ставимо наш торт в холодильник на ніч, щоб печиво просочилося. Вранці десертом вже можна пригощати всю родину. Торт розійдеться по тарілках дуже швидко. Десерт виходить в міру солодким і калорійним.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як любителям здорової їжі приготувати пиріг з кабачками і лимоном.