Під час війни люди запасаються стратегічними продуктами, насамперед хлібом та крупами. Хліб з часом починає черствіти та засихати. Щоб не викидати його, потрібно знати, які страви можна приготувати із черствого хліба, та нагодувати ними всю сім'ю.
Юшка із хлібом
Інгредієнти:
- яйця – 3 штуки;
- вода – 1 л;
- хліб житній – 300 г;
- цибулина – 1 штука;
- масло вершкове - 50 г;
- зелень.
Відваріть яйця. Черствий хліб дрібно наріжте або наламайте, перемішайте з рубаною зеленню кропу і петрушки, додайте порізану цибулю і обсмажте всі інгредієнти на олії. Перекладіть масу в каструлю, залийте водою, посоліть і закип'ятіть. При подачі посипте юшку яйцем, натертим на тертці.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Яєчня у хлібі
- сир – 50 г;
- шинка - 2 скибочки;
- булка – 1 штука;
- яйце – 1 штука;
- перець, сіль – за смаком.
Зріжте верхівку біля круглої булки та видаліть м'якоть. Вистеліть заглиблення шматками шинки. Поверх шинки натріть 1/2 частину сиру і вбийте яйце. Поперчіть і посоліть за смаком, притрусіть сиром, що залишився. Накрийте зрізаною кришкою булку, загорніть у фольгу і випікайте при 180° С півгодини.
Раніше повідомлялося, як приготувати шарлотку із черствого хліба у воєнний час.