Ситні котлети на обід або вечерю можна приготувати не лише з м'яса, але й з інших корисних інгредієнтів. Гарбузові котлети урізноманітнять повсякденне меню. Вони сподобаються навіть тим, хто сидить на дієті та стежить за фігурою. А ще такі котлетки можна поєднувати з будь-яким гарніром або подавати окремою стравою.
Гарбузові котлети у духовці
Інгредієнти:
- Гарбуз – 300 г;
- Манна крупа – 3 столові ложки;
- Куряче яйце – 1 штука;
- Рубана петрушка - 1 столова ложка;
- Тертий сир пармезан – 2 столові ложки;
- Сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- Молоко – половина склянки.
Гарбуз натріть на дрібній тертці. Тушкуйте овоч на невеликій кількості оливкової олії та 2-3 столовими ложками води.
Остудіть тушкований гарбуз із манною кашею. Додайте яйце, тертий пармезан, сіль, перець та рубану петрушку.
Сформуйте котлети, викладіть їх на лист, застелений пергаментом, і ретельно змастіть папір оливковою олією, щоб котлети не прилипли під час випікання.
Поставте деко в попередньо розігріту до 190° С духовку і випікайте котлети приблизно 30-35 хвилин. Точний час визначайте, орієнтуючись на свою духовку.
Котлети подавайте теплими зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, з яких інгредієнтів можна приготувати ситні котлети нашвидкуруч без додавання м'яса.