Глазур для паски: покроковий рецепт ідеальної “верхівки“ випічки

До Великодня залишилося вже менше тижня, і господині активно закуповують інгредієнти для святкової випічки. Якщо з рецептом паски ви вже визначилися, а як готувати глазур ще не впевнені, то ми розповімо про перевірений рецепт ідеальної "верхівки" для ваших пасок, яка прикрасить випічку і не буде обсипатися.

Глазур для паски: покроковий рецепт ідеальної “верхівки“ випічки - today.ua

Більшість готують глазур з додаванням яєчного білка, але є ще один спосіб - глазур на основі желатину і цукпу. Її перевага в тому, що вона не липне, не сиплеться при нарізанні паски, і красиво блищить.

Рецепт глазурі для пасок

Інгредієнти:

  • Цукор - 125 г
  • Вода для сиропу - 50 г
  • Желатин - 1 ч. л. з гіркою
  • Сік лимона - 0,5 ч. Л.
  • Ванілін - за смаком.

Спосіб приготування:

Заливаємо желатин холодною водою, розмішуємо і чекаємо близько 20-30 хвилин, щоб він набух. Беремо сотейник з товстим дном і висипаємо туди цукор, додаємо воду і лимонний сік.

Ставимо на плиту, постійно помішуючи, доводимо до кипіння на дрібному вогні. Знімаємо з вогню і додаємо в каструлю набряклий желатин. Для смаку можна додати в глазур ванілін.

Потім беремо міксер і починаємо збивати масу до тих пір, поки вона не побіліє. Наносити таку глазур на великодні паски потрібно відразу після приготування, так як вона швидко засихає. Глазур для паски: покроковий рецепт ідеальної “верхівки“ випічки Наносити глазур на випічку найзручніше силіконовим пензликом, або вмокати паски відразу в миску з білою глазур'ю. Для прикраси зверху на глазур можна додати різнокольорову посипку, цукати, маршмеллоу, шоколадні краплі, великодній декор у вигляді яєць і курчат або навіть живі квіти.

Раніше повідомлялося, як приготувати домашню буженину, запечену в духовці до великоднього столу.

ДЖЕРЕЛОapostrophe.ua