Today.ua

Глазур для паски: покроковий рецепт ідеальної “верхівки“ випічки

До Великодня залишилося вже менше тижня, і господині активно закуповують інгредієнти для святкової випічки. Якщо з рецептом паски ви вже визначилися, а як готувати глазур ще не впевнені, то ми розповімо про перевірений рецепт ідеальної "верхівки" для ваших пасок, яка прикрасить випічку і не буде обсипатися.

Більшість готують глазур з додаванням яєчного білка, але є ще один спосіб - глазур на основі желатину і цукпу. Її перевага в тому, що вона не липне, не сиплеться при нарізанні паски, і красиво блищить.

Рецепт глазурі для пасок

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Заливаємо желатин холодною водою, розмішуємо і чекаємо близько 20-30 хвилин, щоб він набух. Беремо сотейник з товстим дном і висипаємо туди цукор, додаємо воду і лимонний сік.

Ставимо на плиту, постійно помішуючи, доводимо до кипіння на дрібному вогні. Знімаємо з вогню і додаємо в каструлю набряклий желатин. Для смаку можна додати в глазур ванілін.

Потім беремо міксер і починаємо збивати масу до тих пір, поки вона не побіліє. Наносити таку глазур на великодні паски потрібно відразу після приготування, так як вона швидко засихає. Наносити глазур на випічку найзручніше силіконовим пензликом, або вмокати паски відразу в миску з білою глазур'ю. Для прикраси зверху на глазур можна додати різнокольорову посипку, цукати, маршмеллоу, шоколадні краплі, великодній декор у вигляді яєць і курчат або навіть живі квіти.

Раніше повідомлялося, як приготувати домашню буженину, запечену в духовці до великоднього столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ