Голубці на пару з пекінської капусти: рецепт святкової страви нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Голубці – це популярна святкова страва, яка подається на новорічний стіл. Проте, традиційними голубцями навряд чи когось можна здивувати, а от якщо приготувати голубці з пекінської капусти та гарно загорнути їх у формі мішечка, тоді гості будуть у захваті.

Голубці на пару з пекінської капусти: рецепт святкової страви нашвидкуруч - today.ua

Якщо багато хто не готує голубці через те, що на приготування йде багато часу, то ми пропонуємо швидкий рецепт. Голубці готуватимуться на пару, за рахунок чого капуста не втратить свій насичений зелений колір.

Пекінську капусту в рецепті можна замінити на звичайну. Але листя китайської капусти тонше і ніжніше. Загортати їх у мішечки буде зручніше.

Голубці на пару з пекінської капусти

Інгредієнти:

Популярні зараз

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

  • Капуста пекінська – 1 шт;
  • Рис – 80 г;
  • Яловичий фарш – 500 г;
  • Цибуля – 3 шт;
  • Томатний сік – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник (сушений) – 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 50 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець (мелений) - за смаком.

Голубці на пару з пекінської капусти: рецепт святкової страви нашвидкуруч У пекінської капусти зрізаємо основу. Розбираємо капусту на листя, заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.

Нарізаємо цибулю кубиками і обсмажуємо на олії. Рис варимо до напівготовності. Змішуємо всі продукти з фаршем, додаємо томатний сік, спеції та сіль.

З отриманого фаршу формуємо кульки, загортаємо їх у листя капусти у формі мішечка. Підв'язуємо стрічкою з капусти або зрізаною прожилкою кожен голубець.

Ставимо на плиту пароварку, кладемо голубці на решітку та готуємо півгодини на сильному вогні. Можна просто викласти голубці в каструлю, залити до половини водою та варити стільки ж, але на повільному вогні.

Коли голубці охолонуть, викладаємо їх на тарілку, посипаємо зеленню та подаємо сметанний соус, або аджику.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як правильно відварювати капусту, щоб голубці не розверталися під час тушкування.