Голубці з молодої капусти виходять особливо ніжними і соковитими. Порадуйте свою родину і приготуйте на вечерю цю просту страву. Листя для таких голубців можна навіть не відварювати, а скласти у пакет і відправити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, адже молоде листя більш м'яке, і його важливо не переварити.
Фарш для голубців краще всього вибирати змішаний, тоді блюдо вийде більш вишуканим.
Голубці з молодої капусти
Інгредієнти:
- Листя молодої капусти - 700 г
- Фарш - 1 кг
- Морква - 1 шт.
- Лук - 2 штуки
- Рис - 0,5 склянки
- Сіль, перець, спеції - за смаком
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - 1 пучок
- Рослинна олія - для смаження
Для соусу
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сметана - 5-7 ст. л.
- Томатна паста - 4-5 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком
- Вода
- Молоду капусту для початку потрібно помити, вирізати качан і зняти листя. Відваріть листя в киплячій воді протягом декількох хвилин, або помістіть в мікрохвильовку, остудіть і зріжте ножем товсті прожилки.
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Обсмажити овочі на рослинній олії до напівготовності.
- Фарш можна брати магазинний, а можна змішувати декілька сортів м'яса самому. Додайте у фарш обсмажені овочі, рис, зелень і добре перемішайте. Посоліть за смаком, додайте потрібні спеції.
- Викладаємо фарш на листя капусти і звертаємо голубці рулетиком.
- Голубці кладемо в каструлю з товстим дном в два-три шари. Зверху кладемо нарізану півкільцями цибулю і терту на середній терці моркву. Після закипання води тушкуємо страву близько години. Можна готувати голубці як на плиті, так і в духовці.
- Для соусу змішуємо сметану і томатну пасту, додаємо трохи води і спецій за смаком. Поливаємо соусом голубці після приготування.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пісні голубці з грибами замість м'яса.