Гомбовці по-закарпатськи: рецепт ніжної страви з сиру, яку замінить сирники та ліниві вареники

Гомбовці - це страва з сиру, яка може стати альтернативою сирникам або лінивим вареникам. Готується вона досить просто. Гомбовці традиційно подають із хрумкою посипкою з вершкового масла, цукру та панірувальних сухарів. За бажанням в сирні кульки можна додати начинку за смаком.

Гомбовці по-закарпатськи: рецепт ніжної страви з сиру, яку замінить сирники та ліниві вареники - today.ua

Гомбовці по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • сир - 300 г;
  • яйце – 1 штука;
  • манка – 50 г;
  • борошно - 1-2 ст. л;
  • вершкове масло - 50 г;
  • панірувальні сухарі - 50 г;
  • цукор – 5-6 ст. л;
  • 1/2 пакетики ванільного цукру;
  • кориця – за бажанням.

Гомбовці по-закарпатськи: рецепт ніжної страви з сиру, яку замінить сирники та ліниві вареники Ретельно перемішайте сир з яйцем, манкою, просіяним борошном, невеликою кількістю цукру і ваніліном.

Сформуйте кульки із однієї столової ложки сирної маси. Якщо ви хочете приготувати гомбовці з начинкою (варення, шоколад), тоді додайте її в кожну кульку.

Гомбовці кидаються в киплячу воду, і варяться доти, доки не спливуть на поверхню. Потім відкладіть їх на друшляк.

Приготуйте посипку. Розтопіть вершкове масло, додайте цукор, корицю і панірувальні сухарі. Обсмажте усі інгредієнти до розчинення цукру.

Теплі гомбовці обваляйте в посипці і подавайте до столу. Така страва може стати чудовим десертом.

Раніше повідомлялося, як приготувати львівський сирник без борошна у себе вдома.

ДЖЕРЕЛОsegodnya.ua