Оладки можна готувати не лише з пшеничного або кукурудзяного борошна, а й із самої гречки. Якщо у вас залишилося трохи каші, яку потрібно утилізувати, тоді оладки – це найкраща страва, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Тісто для таких оладок найкраще готувати на основі сметани.
Гречані оладки: рецепт
Інгредієнти:
- варена гречка – 50 грамів;
- сметана – 100 грамів;
- яйця – 2 штуки;
- ½ пучка зеленої цибулі;
- борошно – 30 грамів;
- сіль - за смаком;
- рослинна олія – для смаження.
За бажання в тісто для оладок можна натерти 100 г твердого сиру для більш пікантного смаку.
У великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть оладки та смажте їх з одного боку до готовності. Потім переверніть і смажте з іншого боку. Загальний час готовності не перевищуватиме 10 хвилин.
Подавати гречані оладки потрібно гарячими, зі сметаною та зеленою цибулею.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пишні сирні оладки нашвидкуруч.