Today.ua

Гречані оладки на сметані за 10 хвилин: простий рецепт корисного та ситного сніданку

Оладки можна готувати не лише з пшеничного або кукурудзяного борошна, а й із самої гречки. Якщо у вас залишилося трохи каші, яку потрібно утилізувати, тоді оладки – це найкраща страва, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Тісто для таких оладок найкраще готувати на основі сметани.

Гречані оладки: рецепт

Інгредієнти:

У глибокій мисці змішайте яйця, сіль та сметану. Добре перемішайте тісто до однорідності. Додайте гречку та цибулю, перемішайте і додайте борошно.

За бажання в тісто для оладок можна натерти 100 г твердого сиру для більш пікантного смаку.

У великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть оладки та смажте їх з одного боку до готовності. Потім переверніть і смажте з іншого боку. Загальний час готовності не перевищуватиме 10 хвилин.

Подавати гречані оладки потрібно гарячими, зі сметаною та зеленою цибулею.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати пишні сирні оладки нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ