Гречаники в пікантному соусі: рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі

Гречаники – традиційна українська страва, про яку, на жаль, знають не всі. Однак, якщо ви один раз її приготуєте, то у вашій сім'ї гречаники можуть стати альтернативою котлетам і тефтелям, адже вони поєднують в собі і гарнір, і основну страву. А пікантний соус додає гречаникам соковитості.

Гречаники в пікантному соусі: рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі - today.ua

Гречаники у пікантному соусі: рецепт

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • гречка – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • сир – 70 г
  • петрушка, кріп – пучок

Інгредієнти для соусу:

  • вода – 200 мл
  • томатна паста – 4 ст. л.
  • сметана – 4 ст. л.
  • копчена паприка – щіпка
  • сіль, перець – за смаком

Гречаники в пікантному соусі: рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі Наріжте дрібно цибулю, моркву натріть на тертці, обсмажте овочі на олії. Відваріть гречку.

Фарш для гречаників можна купувати готовий, або самому подрібнити м'ясо на м'ясорубці. У фарш додайте гречку, готову засмажку, яйце, натертий сир і подрібнену зелень, сіль, перець і ретельно перемішайте.

Зробіть соус. Для цього змішайте воду, томатну пасту та сметану, спеції. Збийте все брендером до однорідного стану.

Сформуйте вологими руками гречаники, перекладіть у форму для запікання і залийте соусом. Запікайте страву у духовці 35 хвилин при температурі 180 С.

Раніше повідомлялося, які інгредієнти псують смак фаршу для котлет, і їх краще не додавати.

ДЖЕРЕЛОobozrevatel.com