Гречаники в пікантному соусі: рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі

Автор: Лобанова Єлизавета

Гречаники – традиційна українська страва, про яку, на жаль, знають не всі. Однак, якщо ви один раз її приготуєте, то у вашій сім'ї гречаники можуть стати альтернативою котлетам і тефтелям, адже вони поєднують в собі і гарнір, і основну страву. А пікантний соус додає гречаникам соковитості.

Гречаники в пікантному соусі: рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі - today.ua

Гречаники у пікантному соусі: рецепт

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • гречка – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • сир – 70 г
  • петрушка, кріп – пучок

Інгредієнти для соусу:

  • вода – 200 мл
  • томатна паста – 4 ст. л.
  • сметана – 4 ст. л.
  • копчена паприка – щіпка
  • сіль, перець – за смаком

Гречаники в пікантному соусі: рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі Наріжте дрібно цибулю, моркву натріть на тертці, обсмажте овочі на олії. Відваріть гречку.

Популярні зараз

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Мобілізація посилилась: стали відомі зміни, що очікують на чоловіків з інвалідністю

Фарш для гречаників можна купувати готовий, або самому подрібнити м'ясо на м'ясорубці. У фарш додайте гречку, готову засмажку, яйце, натертий сир і подрібнену зелень, сіль, перець і ретельно перемішайте.

Зробіть соус. Для цього змішайте воду, томатну пасту та сметану, спеції. Збийте все брендером до однорідного стану.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Сформуйте вологими руками гречаники, перекладіть у форму для запікання і залийте соусом. Запікайте страву у духовці 35 хвилин при температурі 180 С.

Раніше повідомлялося, які інгредієнти псують смак фаршу для котлет, і їх краще не додавати.