В угорській кухні, яка дуже схожа на українську, є страва гуляш. До її складу входять свинина, сало, копчена паприка, бекон та серед інших інгредієнтів – квашена капуста. Без неї гуляш не вийде таким смачним та ситним.
Гуляш із квашеною капустою
Інгредієнти:
- свинина – 600 г;
- сало – 60 г;
- бекон - 5-6 скибочок;
- цибуля - 3 штуки:
- борошно - 2 ст. л;
- квашена капуста – 500 г;
- вершки 30% – 250 мл;
- кмин - 2 ч. л;
- копчена паприка – 15 г;
- сіль, перець – за смаком.
Бекон та м'ясо потрібно нарізати приблизно рівними невеликими кубиками. Цибулю дрібно нашаткувати.
Сало потрібно розтопити в глибокій сковороді та обсмажити на ньому до легкої золотистості цибулю. Посолити, додати м'ясо та бекон.
М'ясо з цибулею потрібно гасити 10 хвилин, помішуючи, щоб овочі не підгоряли. Потім додайте паприку, залийте гуляш водою і накрийте кришкою сковороду.
В окремій каструлі відваріть протягом 5 хвилин|мінути| квашену капусту і перекладіть до м'яса.
Змішайте вершки і борошно, збийте виделкоб або міксером, щоб не було грудочок, і залийте в гуляш. Готуйте гуляш на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.
За бажанням в гуляш можна додати нарізану кубиками картоплю, і тушкувати її разом з м'ясом і квашеною капустою. А можна окремо зварити пюре, або зробити картоплю в мундирах і подавати як гарнір до гуляшу.
Страва готова. Смачного!
Раніше повідомлялося, які інгредієнти додати в тушковану капусту, щоб вона вийшла смачнішою.