Today.ua

Густе варення з ожини: покроковий рецепт ароматних ласощів на зиму

Не всі господині роблять варення з ожини на зиму. Але ці ароматні і густі ласощі точно заслуговують на увагу. Воно стане ідеальною начинкою для десертів або добавкою до млинців чи оладок. Тому пропонуємо спробувати приготувати таке незвичайне варення та розповімо, як це зробити.

Як приготувати варення з ожини?

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно видалити стеблинки та листя з ожини і перекласти її в друшляк.
  2. Ретельно промийте ягоди під проточною водою і дайте воді повністю стекти, а потім викладіть ожину на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу.
  3. Пересипте сухі ягоди в каструлю з товстим дном і додайте цукор.
  4. Акуратно струсіть каструлю, щоб цукор покрив усі ягоди.
  5. Поставте на середній вогонь та проваріть 15 хвилин.
  6. Після цього залиште ожину на 2-3 години, щоб вона повністю охолола.
  7. Знову поставте на середній вогонь та прогрійте 10-15 хвилин.
  8. Акуратно перемішайте ягоди.
  9. Повторюйте цей процес доти, доки не отримаєте варення необхідної густоти.
  10. Після гаряче варення з ожини потрібно розкласти по простерилізованих банках і закатати.
  11. Остудіть варення при кімнатній температурі і перенесіть в місце зберігання до зими.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт густого та яскравого варення з абрикосів, яке точно сподобається всій родині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ