Холодець зі свинини та курки за бабусиним рецептом: рецепт ідеальної холодної закуски

Автор: Лобанова Єлизавета

Багато хто з ностальгією згадує смак бабусиного холодця. У далекому дитинстві ніхто не думав про користь цієї страви, і тоді її подавали лише переважно на святковий стіл. Після того, як стало відомо про користь колагену, що міститься в тому числі і в холодці, багато господинь почали частіше додавати цю страву до раціону. Серед безлічі рецептів класичний холодець з курки та свинини не поступається пальмою першості.

Холодець зі свинини та курки за бабусиним рецептом: рецепт ідеальної холодної закуски - today.ua

Рецепт холодця з курки та свинини

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька - 1 кг;
  • Куряче м'ясо – 800 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Морква відварена – 1 штука;
  • Сіль;
  • Зелень петрушки.

Холодець зі свинини та курки за бабусиним рецептом: рецепт ідеальної холодної закуски М'ясо для приготування холодця потрібно підготувати заздалегідь. Свинячу рульку добре промийте під проточною водою і розділіть на частини.

Покладіть свинину в каструлю разом із розділеною куркою. Для холодця найкраще брати курячі лапки та стегна.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Залийте все м'ясо водою та поставте на ніч у холодильник. Вранці вилийте воду, складіть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою і поставте на вогонь. Нехай м'ясо провариться до появи піни.

Потім приберіть піну, накрийте кришкою каструлю і зробіть мінімальний вогонь. Варіть холодець 6-8 годин, не допускаючи закипання.

За 1,5 години до закінчення варіння додайте в каструлю з холодцем цибулю, розрізану навпіл. У процесі варіння холодця забирайте ложкою жир з поверхні каструлі.

Як тільки м'ясо відставатиме від кістки, вимкніть вогонь. Розберіть м'ясо на частини та викладіть в окремий посуд.

Тепер залишилося розлити холодець по формам. На дно форми кладемо шматочки м'яса, заливаємо процідженим через сито м'ясним бульйоном, додаємо лавровий лист, подрібнений часник і сіль, кружечки відвареної моркви та дрібно нарізану петрушку.

Ставимо форми з холодцем у холодильник до повного застигання. Наступного дня страва буде готова до подачі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати корисний дієтичний холодець із курки.