Багато хто з ностальгією згадує смак бабусиного холодця. У далекому дитинстві ніхто не думав про користь цієї страви, і тоді її подавали лише переважно на святковий стіл. Після того, як стало відомо про користь колагену, що міститься в тому числі і в холодці, багато господинь почали частіше додавати цю страву до раціону. Серед безлічі рецептів класичний холодець з курки та свинини не поступається пальмою першості.
Рецепт холодця з курки та свинини
Інгредієнти:
- Свиняча рулька - 1 кг;
- Куряче м'ясо – 800 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Часник – 1 зубчик;
- Морква відварена – 1 штука;
- Сіль;
- Зелень петрушки.
Покладіть свинину в каструлю разом із розділеною куркою. Для холодця найкраще брати курячі лапки та стегна.
Залийте все м'ясо водою та поставте на ніч у холодильник. Вранці вилийте воду, складіть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою і поставте на вогонь. Нехай м'ясо провариться до появи піни.
Потім приберіть піну, накрийте кришкою каструлю і зробіть мінімальний вогонь. Варіть холодець 6-8 годин, не допускаючи закипання.
За 1,5 години до закінчення варіння додайте в каструлю з холодцем цибулю, розрізану навпіл. У процесі варіння холодця забирайте ложкою жир з поверхні каструлі.
Як тільки м'ясо відставатиме від кістки, вимкніть вогонь. Розберіть м'ясо на частини та викладіть в окремий посуд.
Тепер залишилося розлити холодець по формам. На дно форми кладемо шматочки м'яса, заливаємо процідженим через сито м'ясним бульйоном, додаємо лавровий лист, подрібнений часник і сіль, кружечки відвареної моркви та дрібно нарізану петрушку.
Ставимо форми з холодцем у холодильник до повного застигання. Наступного дня страва буде готова до подачі.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати корисний дієтичний холодець із курки.