Хрусткі огірки з кетчупом і перцем чилі: рецепт пікантної закуски на зиму

Автор: Лобанова Єлизавета

Хрусткі мариновані огірочки взимку стануть знахідкою до будь-якого застілля. Кожна господиня має свій власний рецепт консервації огірків. Для тих, хто любить щось пікантне і гостре, радимо звернути увагу на рецепт консервованих огірочків з кетчупом і перцем чилі. Такі огірки виходять хрусткими і дуже смачними.

Хрусткі огірки з кетчупом і перцем чилі: рецепт пікантної закуски на зиму - today.ua

Хрусткі огірки з кетчупом

Інгредієнти:

  • Огірки - 2 кг
  • Вода - 6 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Оцет (9%) - 1 ст.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Кетчуп "Чилі" - 1 пакет (300 г)
  • Кріп - 1 пучок
  • Хрін (листя) - 1 пучок
  • Перець чилі зелений - за смаком
  • Часник (на літрову банку) - 2 зубчики
  • Лист лавровий (на літрову банку) - 2 шт.
  • Перець чорний горошком (на літрову банку) - 5 шт.

Хрусткі огірки з кетчупом і перцем чилі: рецепт пікантної закуски на зиму Огірки добре миємо й заливаємо холодною водою на 4 години, періодично її міняючи. Банки і кришки в цей час потрібно добре помити і стерилізувати.

У підготовлені літрові банки на дно викладає нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2-3 лаврових листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Розкладаємо огірки впритул в банки рядами, заливаємо кип'яченою воду, накриваємо кришками і залишаємо постояти на 20 хвилин. Потім воду з банок виливаємо.

Для приготування розсолу в невелику каструлю наливаємо 6 склянок окропу, додаємо 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу "Чілі" та 1 склянку оцту. Все перемішуємо і доводимо до кипіння.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Залишилося залити банки з огірками отриманим розсолом і закрити кришки. Банки з огірками потрібно укутати ковдрою до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному місці.

Раніше повідомлялося, як приготувати хрусткі мариновані огірки по-болгарськи.