Хрусткі мариновані огірочки взимку стануть знахідкою до будь-якого застілля. Кожна господиня має свій власний рецепт консервації огірків. Для тих, хто любить щось пікантне і гостре, радимо звернути увагу на рецепт консервованих огірочків з кетчупом і перцем чилі. Такі огірки виходять хрусткими і дуже смачними.
Хрусткі огірки з кетчупом
Інгредієнти:
- Огірки - 2 кг
- Вода - 6 ст.
- Цукор - 1 ст.
- Оцет (9%) - 1 ст.
- Сіль - 2 ст. л.
- Кетчуп "Чилі" - 1 пакет (300 г)
- Кріп - 1 пучок
- Хрін (листя) - 1 пучок
- Перець чилі зелений - за смаком
- Часник (на літрову банку) - 2 зубчики
- Лист лавровий (на літрову банку) - 2 шт.
- Перець чорний горошком (на літрову банку) - 5 шт.
У підготовлені літрові банки на дно викладає нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2-3 лаврових листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
Розкладаємо огірки впритул в банки рядами, заливаємо кип'яченою воду, накриваємо кришками і залишаємо постояти на 20 хвилин. Потім воду з банок виливаємо.
Для приготування розсолу в невелику каструлю наливаємо 6 склянок окропу, додаємо 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу "Чілі" та 1 склянку оцту. Все перемішуємо і доводимо до кипіння.
Залишилося залити банки з огірками отриманим розсолом і закрити кришки. Банки з огірками потрібно укутати ковдрою до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному місці.
Раніше повідомлялося, як приготувати хрусткі мариновані огірки по-болгарськи.