Today.ua

Хрусткі огірки з кетчупом і перцем чилі: рецепт пікантної закуски на зиму

Хрусткі мариновані огірочки взимку стануть знахідкою до будь-якого застілля. Кожна господиня має свій власний рецепт консервації огірків. Для тих, хто любить щось пікантне і гостре, радимо звернути увагу на рецепт консервованих огірочків з кетчупом і перцем чилі. Такі огірки виходять хрусткими і дуже смачними.

Хрусткі огірки з кетчупом

Інгредієнти:

Огірки добре миємо й заливаємо холодною водою на 4 години, періодично її міняючи. Банки і кришки в цей час потрібно добре помити і стерилізувати.

У підготовлені літрові банки на дно викладає нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2-3 лаврових листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.

Розкладаємо огірки впритул в банки рядами, заливаємо кип'яченою воду, накриваємо кришками і залишаємо постояти на 20 хвилин. Потім воду з банок виливаємо.

Для приготування розсолу в невелику каструлю наливаємо 6 склянок окропу, додаємо 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу "Чілі" та 1 склянку оцту. Все перемішуємо і доводимо до кипіння.

Залишилося залити банки з огірками отриманим розсолом і закрити кришки. Банки з огірками потрібно укутати ковдрою до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному місці.

Раніше повідомлялося, як приготувати хрусткі мариновані огірки по-болгарськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ