Оладки з кабачків вийдуть ще більш ситними і пікантними, якщо приготувати до них грибний соус. Подавати таку страву можна навіть на святковий стіл, адже її користь і смакові якості оцінять усі. Порадуйте себе і близьких оладками з кабачків, поки сезон цього овоча не підійшов до кінця.
Кабачкові оладки з грибним соусом
Інгредієнти:
- кабачки - 2 штуки
- яйця - 2 штуки
- сир - 50 г
- борошно - 2-3 ст.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- петрушка
- сіль
- перець
Для соусу:
- цибуля - 1 штука
- печериці - 250 г
- вершки 10-20% - 80 мл
Кабачки натріть на тертці, залиште на 20 хвилин в каструлі, щоб стікла зайва рідина.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додаємо до кабачків натертий сир, яйця, борошно, розпушувач, сіль, дрібно нарізану петрушку і перець. Всі інгредієнти для оладок добре перемішуємо.
Розігріваємо сковорідку на вогні, змащуємо олією, викладаємо тісто ложкою і смажимо кабачкові оладки по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім знижуємо вогонь до мінімального, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо оладки на 5-7 хвилин, щоб вони добре пропеклися і подрумянились.
Переходимо до приготування соусу. Для цього дрібно нарізаємо цибулю та печериці. Цибулю обсмажуємо на середньому вогні протягом пари хвилин, додаємо гриби і на обсмажуємо протягом 4-5 хвилин. Вливаємо в сковороду теплі вершки і тушкуємо грибну підливу 3 хвилини до загустіння.
Подаємо оладки до столу разом з грибним соусом і при бажанні посипаємо зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з баклажанів, як теплу закуску до столу.