Кабачкові оладки з грибним соусом: рецепт ситної і смачної закуски

Автор: Лобанова Єлизавета

Оладки з кабачків вийдуть ще більш ситними і пікантними, якщо приготувати до них грибний соус. Подавати таку страву можна навіть на святковий стіл, адже її користь і смакові якості оцінять усі. Порадуйте себе і близьких оладками з кабачків, поки сезон цього овоча не підійшов до кінця.

Кабачкові оладки з грибним соусом: рецепт ситної і смачної закуски - today.ua

Кабачкові оладки з грибним соусом

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 штуки
  • яйця - 2 штуки
  • сир - 50 г
  • борошно - 2-3 ст.л.
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • петрушка
  • сіль
  • перець

Для соусу:

  • цибуля - 1 штука
  • печериці - 250 г
  • вершки 10-20% - 80 мл

Кабачкові оладки з грибним соусом: рецепт ситної і смачної закуски Кабачки натріть на тертці, залиште на 20 хвилин в каструлі, щоб стікла зайва рідина.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Додаємо до кабачків натертий сир, яйця, борошно, розпушувач, сіль, дрібно нарізану петрушку і перець. Всі інгредієнти для оладок добре перемішуємо.

Розігріваємо сковорідку на вогні, змащуємо олією, викладаємо тісто ложкою і смажимо кабачкові оладки по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім знижуємо вогонь до мінімального, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо оладки на 5-7 хвилин, щоб вони добре пропеклися і подрумянились.

Переходимо до приготування соусу. Для цього дрібно нарізаємо цибулю та печериці. Цибулю обсмажуємо на середньому вогні протягом пари хвилин, додаємо гриби і на обсмажуємо протягом 4-5 хвилин. Вливаємо в сковороду теплі вершки і тушкуємо грибну підливу 3 хвилини до загустіння.

Подаємо оладки до столу разом з грибним соусом і при бажанні посипаємо зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з баклажанів, як теплу закуску до столу.

Головне