Оладки з кабачків - ситна та корисна страва, яку можна приготувати за короткий час і порадувати всю сім'ю. Зараз якраз починається сезон кабачків, а отже, потрібно скористатися цим і порадувати себе сезонним делікатесом. А щоб кабачкові оладки вийшли пікантнішими, додайте до тіста секретний інгредієнт.
Оладки із кабачка
Інгредієнти:
- кабачок – 2-3 шт.;
- борошно - 2 ст. л.;
- сир дорблю (або інший сир із цвіллю) - за бажанням;
- яйце – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- кріп - щіпка;
- олія – для смаження;
- сіль за смаком;
- сметана – для подачі.
Кабачки очистіть від шкірки і натріть на великій тертці. Посоліть і залиште їх на 10 хвилин, щоб стік зайвий сік.
Додайте до кабачків борошно, яйце та часник, натертий на дрібній тертці. Кріп дрібно наріжте і додайте до загальної маси. Усе добре перемішайте.
Викладіть оладки невеликого розміру на розігріту сковороду. Смажте їх на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки оладки не стануть рум'яними.
Сир безпосередньо до тіста ми не додаємо, а готуємо окремо сметанно-сирний соус.
Подавайте кабачкові оладки теплими, разом із соусом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати гречані оладки на сніданок чи обід.