Голубці - це улюблена багатьма страва з дитинства, проте її приготування займає багато часу. Ми поділимося рецептом голубців, який зможуть повторити навіть недосвідчені господині. Готуються вони, на відміну від традиційних, без додавання рису. Виходить страва дуже соковитою за рахунок смачної підливи, а також ситною та смачною.
Карпатський колорит цим голубцям додають сушені гриби. Можна тільки уявити, який аромат буде на вашій кухні, коли ви почнете готувати голубці за нашим рецептом.
Карпатські голубці без рису
Інгредієнти:
- Фарш – 1 кг
- Гриби – 500 г
- Цибуля – 2-3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Капуста – 2 шт.
Для тесту:
- Борошно – 500 г
- Вода – 125 мл
Для заливання:
- Бульйон – 1,5-2 л
- Сіль, перець, паприка, лавровий лист
Для підливки:
- Цибуля – 2-3 шт.
- Гриби – 300 г
- Вершки жирні – 500 мл
- Зелень – пучок
Зваріть овочевий або курячий бульйон.
Сухі гриби заздалегідь добре замочіть у воді.
Підготуйте капусту для голубців - ошпарьте листя в окропі, або проваріть кілька хвилин.
До фаршу додайте смажену моркву та цибулю, гриби, всі інгредієнти ретельно перемішайте.
На дно каструлі покладіть нарізану моркву, накрийте її капустяним листям. Сформуйте голубці, перекладіть у каструлю, залийте готовим бульйоном.
Зробіть тісто, добре розкотіть його і накрийте зверху їм голубці в каструлі.
Поставте голубці у духовку на 1 годину.
У цей час приготуйте підливу. Наріжте гриби, цибулю, обсмажте до готовності. Наприкінці додайте вершки, зелень.
Подавайте голубці гарячими, з грибною підливою та зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як правильно підготувати капусту для голубців, залежно від сорту.