Картопля – універсальний продукт для приготування смачних та поживних страв на гарнір. З цього овоча можна робити зрази, вареники, гратени та різні запіканки. Якщо ви хочете нагодувати ситним обідом або вечерею всю сім'ю, тоді спробуйте приготувати картопляну запіканку з м'ясом із тих інгредієнтів, які є в холодильнику.
Картопляна запіканка з м'ясом
Інгредієнти:
- Картопля – 5 штук
- Яловичий фарш – 350 г
- Цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 прим.
- Помідор – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Печериці – 5 шт.
- Моцарелла – 200 г
- Молоко – 400 мл
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Мускатний горіх/сіль/перець – за смаком
- Олія – 1-2 ст. л.
- Зелень – пучок.
Замішайте соус бешамель: у сотейнику з товстим дном розтопіть вершкове масло, додайте борошно, обсмажте і поступово влийте молоко, добре перемішайте. Додайте сіль, перець та мускатний горіх, перемішайте та варіть ще близько 2-3 хвилин.
Зробіть начинку для запіканки. До її складу входить нарізана кубиками цибуля, фарш, перець, томатна паста, помідори, спеції та трохи води. Тушкуйте всі інгредієнти під кришкою до готовності.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть половину нарізаної картоплі, а зверху м'ясну начинку і картоплю, що залишилася.
Залийте картоплю соусом бешамель. Посипте тертим сиром зверху і відправте запіканку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до появи рум'яної скоринки.
Раніше повідомлялося, як приготувати картопляні драники із секретним інгредієнтом.