Картопляні кульки з сиром: рецепт пікантної закуски на святковий та повсякденний стіл

Автор: Лобанова Єлизавета

Картопля – найпопулярніший гарнір на столах українців. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, спробуйте подати картоплю на стіл у вигляді кульок, додавши всередину сир. Таку пікантну закуску оцінять навіть гурмани, адже її ніжний смак буде складно забути.

Картопляні кульки з сиром: рецепт пікантної закуски на святковий та повсякденний стіл - today.ua

Картопляні кульки із сиром

Інгредієнти:

  • Картопля - 6 штук;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Борошно - 1 столова ложка;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Сир – для начинки;
  • Панірувальні сухарі.

Картопляні кульки з сиром: рецепт пікантної закуски на святковий та повсякденний стіл Відваріть картоплю і зробіть класичне пюре.

Картоплю також можна запекти 5 хвилин у мікрохвильовій печі в спеціальному рукаві для запікання, і також розім'яти її на пюре.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Додайте в пюре яйця і борошно, добре перемішайте все в однорідну масу. З пюре починайте ліпити кульки, додавши до середини кожного по шматочку сиру.

Обвалюйте кульки з картоплі в паніровці з додаванням солі та спецій. У розігріту сковороду налийте олію та обсмажте кульки з усіх боків.

Викладіть готову страву на серветку, щоб зайва олія стекла, а потім викладіть усі кульки на окремий посуд та подавайте до столу.

Додатково до картопляних кульок можна подавати соус за смаком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла з хрусткою скоринкою.